Пляцок з халвою. Такої смакоти ви ще не їли!

У коржах немає ні грама барвників, але пляцок виходить зеленим-зеленим. Такого кольору коржам надає халва. Але перемазувати його одразу не можна, лише через кілька годин. Тільки так можна отримати такий чудовий колір. Торт виходить високий, смачний і гарний.

Пляцок з халвою

Коржі з халвою: 8 яєць, 6 ст. ложок цукру, 500 г ванільної халви, 100 г сухих сухарів, 1 скл. борошна, 2 ч. ложки соди.

Білки відділити від жовтків. Збити білки з цукром, потім додавати по одному жовтки, ще раз добре збити. Халву розтерти із сухарями і додати до маси. Усе перемішати. Додати борошно і соду, яку потрібно погасити оцтом. Сформувати два коржі. Випікати 15 хвилин у формі діаметром 38*26. Коржі мають вийти дуже високими та пухкими.

Бісквіт: 4 яйця, 4 ст. ложки цукру, 1 ванільний цукор, 4 ст. ложки борошна, 1/2 ч. ложка порошку до печива.

Білки з цукром та ванільним цукром збити в піну, додати жовтки і знову збити. Тоді додати борошно та порошок до печива. Легенько перемішати. Викласти у форму. Випікати 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Спечені коржі залишити на ніч і лише вранці перемазати. Вони мають настоятися хоч 5 год, тоді вийде зелений колір.

Начинка: 125 г молока, 125 г цукру, 1 скл. мелених горіхів, 400 г масла

Молоко закип’ятити з цукром і запарити з меленими горіхами. Залишити, щоб вистигло. Масло збити, з’єднати з горіховою масою і перемазати коржі. Верх пляцка залити шоколадом і притерти горіхами.

Рецепт і фото Світлани Сороки. Замовити у господині солодощі можна за тел. 0672048527

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook