Кухня Рецепти

Пляцок “Сакура” 

“Сакура” – один із легендарних галицьких пляцків. Із маковою начинкою, заспиртованими вишнями, незвичайним заварним кремом – він дуже-дуже смачний!

16.11.2018 15:59

Пляцок “Сакура” 

Тісто: 250 г маргарину, 450-500 г борошна, 1 ст. ложка розпушувача, 1 скл. сметани, 2 жовтки. Для начинки: 0,5 л вишень у власному соку, 1 скл. маку, 0,5 скл. цукру, 2 білки. Крем: 1 скл. сметани, 1 скл. цукру, 1 п. вишневого желе (90 г), 300 г масла. Форма – 36Х24 см.

  • Замісити тісто, розділити на 6 рівних частин. Вишні у власному соку відцідити і залити на 30 хв горілкою, знову відцідити і змішати зі збитим білком. 1 скл. маку запарити, відцідити і стерти з 1/2 скл. цурку, змішати зі збитим білком.
  • Одну частину тіста розкачати, викласти половину вишень або мак, зверху накрити другою частиною тіста, краї защипати, поколоти зверху виделкою і випікати при температурі 180 градусів. Має вийти два коржі з вишнями і один з маком.
  • Крем: сметану змішати з цукром, поставити на вогонь і варити на повільному вогні, коли закипить всипати 1 п. вишевого желе (90 г). Варити, помішуючи, близько 15 хв. Коли маса охолоне, збити її з маслом. Коржі перемазати кремом.

Рецептом поділилася Лілія Денисовська