Кухня Рецепти

Пляцок «Королівський» з маково-горіховою начинкою на дріжджовому тісті

“Королівський” пляцок – це дуже цікавий пиріг, який у розрізі нагадує багатошаровий торт. Проте випікається він одним коржем, при цьому готується на незвичайному дріжджовому тісті. Спробуйте!

05.11.2018 15:39

Пляцок «Королівський» 

Для тіста: 8 жовтків, 4 ст. ложки цукру, 6 ст. ложок сметани, 50 г дріжджів, 500 г  борошна, 250 г маргарину. Для начинки: 8 білків, 200 г цукру, 200 г горіхів, 200 г маку. Розмір форми 20Х30 см.

  • До сметани додати цукор, подрібнені дріжджі і все добре перемішати. Додати маргарин кімнатної температури, жовтки і все збити міксером. Додаючи поступово просіяне борошно, замісити м’яке тісто і поставити в тепле місце на 1 год.
  • Для начинки, промити мак, налити води, так щоб була нарівні з маком і поставити варитися мак до повного випаровування води. Потім мак перетерти блендером.
  • Горіхи подрібнити блендером, або перемолоти на м’ясорубці.
  • Білки разом з цукром збити міксером до утворення стійких піків. Поділити білки на дві частини. Одну частину змішати з горіхами, іншу з маком.
  • Тісто поділити на п’ять частин. Одну частину розкочувати у пласт і викладати у форму для запікання, застелену пергаментом і змащену олією.
  • На тісто викласти половину горіхової начинки.
  • Другу частину тіста розкотити покласти на горіхову начинку. На тісто викласти макову начинку.
  • Так викладати по черзі – тісто, начинка до кінця. Зверху має бути остання частина тіста. Залишити пляцок, щоб підійшов на 20 хвилин.
  • Поставити запікатися у нагріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин – до готовності.
  • Зверху помазати шоколадною помадкою і посипати подрібненими горіхами.

Джерело