Пляцок “Чорний принц”. Неймовірна смакота!

Цей пляцок печу традиційно щороку на Пасху. Без нього не обходиться жодне свято. Торт доволі великий, якщо форма мала, то можна зробити 5 коржів – по 3-4 білки. Крему до цього пляцка теж виходить багато.

“Чорний принц”

На один корж: 5 білків, 200 г цукру, 1 скл. мелених горіхів, 1 ст. ложка крохмалю, 1 ст. ложка сухарів, 2 ст. ложки какао.

Білки збити з цукром, додати усі інші інгредієнти. Ще раз збити. Викласти на форму і випікати до готовності. Таких коржі має бути три.

Крем: 15 жовтків, 2 скл. цукру, 50 мл кип’яченого охолодженого молока, 4 ст. ложки какао, 400 г масла.

Додати усі інгредієнти, крім масла, і варити на водяній бані, щоб загусло, але до кипіння не доводити. Дати охолонути. Збити масло, а тоді додавати по ложці маси. Добре збити. Після цього сформувати пляцок. Прикрасити за бажанням.

Рецепт і фото: Світлана Голубка

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook