Піца «Маргарита»

"Маргарита" має помідорний секрет: один овоч треба порізати тонкими скибками, а другий потерти і потушкувати для випаровування рідини.

Інгредієнти:
Тісто: 250 мл теплої води, 2 ч. ложки сухих дріжджів, дрібка цукру, 2 ст. ложки оливкової олії, 320 г борошна, дрібка солі.

Начинка: 2 великі помідори, 150 г сиру «Моцарелла» (або іншого напівтвердого сиру), кілька свіжих листків зеленого базиліку, сіль.

У миску влити половину води, додати цукор, розчинити дріжджі, додати 3 ст. ложки борошна, розмішати. Коли утворяться бульбашки, додати решту складників, вимісити тісто, поставити у тепле місце.

Помідори надрізати навхрест, ошпарити, зняти шкірку. Один порізати тонкими скибками, а другий потерти і потушкувати для випаровування рідини. Додати сіль, спеції (щоб вийшов томатний соус). Моцареллу порізати тонкими пластинами.

Розігріти духовку до 220 °С. Тісто тонко розкачати, викласти на змащене олією деко, змастити томатним соусом. Зверху викласти скибки помідорів, моцарели, посолити, поперчити, збризнути олією. Спекти, вийняти, посипати листочками базиліку.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook