Піца Капрічоза (Capricciosa)

Ця піца є однією з найсмачніших, а тому - найпопулярніших не тільки в Італії, а й в інших країнах.

Класична піца Капрічоза містить оливки, шинку (варено-копчену або сиров’ялену), гриби та сир.

На готову піцу викладають листя базиліку, що додає страві свіжого смаку та апетитної яскравості.

Тісто для піци (із секретом)
300 мл теплої води, 0,5 ч. ложки цукру, 10 г сухих або 15–20 г свіжих дріжджів, 2 ст. ложки оливкової олії, 500 г борошна (або 400 г борошна і 100 г манної крупи), 10 г солі.

Теплу воду змішати з іншими інгредієнтами. Добре вимісити (інтенсивно, активно, розтягуючи) 10–15 хв, щоб не клеїлось до пальців, стало більш еластичним і гладким. Змастити оливковою олією, накрити плівкою. Якщо є час, залишити тісто у холодильнику на 18–24 год (смак буде значно кращим). Якщо часу немає, поставити тісто у тепле місце на 3 год, щоб підросло. Перекласти тісто на присипану борошном поверхню. Розділити на 4 або 2 частини і кожну тонко розкачати. Перекласти на присипане борошном або манкою деко, змастити томатним соусом і викласти начинку. Випікати у заздалегідь розігрітій до максимуму духовці.

Начинка:  5 ст. ложок томатного соусу, 70–80 г сиру, 2 великі печериці, 5–6 чорних оливок, 50 г шинки, 2 гілочки базиліку, сіль.
Духовку розігріти до максимальної температури. Шинку і печериці порізати дуже тонкими пластинами, оливки шматочками, сир потерти. Тісто тонко розкачати на присипаній борошном поверхні. Викласти на деко, посипане тонким шаром борошна або манки.

Тонко змастити томатним соусом, залишаючи чистим край тіста. Рівномірно розподілити пластинки шинки та грибів, оливки. Посолити, посипати тертим сиром. Температура для випікання хрумкої піци повинна бути максимальною. В автентичній печі для піци температура досягає навіть 500 °С, а у домашніх умовах 250 °С – це вже добре! Пекти до готовності (8–10 хв). Дістати піцу з духовки, викласти зверху листя базиліку і подавати негайно.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook