Пісочне печиво з цукровою пудрою

Головними критеріями цієї популярної випічки є ніжність, розсипчастість. Сказати, що це пісочне печиво смачне, це значить нічого не сказати, воно дуже ніжне, підходить до чаю або кави і його просто миттєво розбирають зі столу. Адже воно тане у роті!

Пісочне печиво

250 г борошна, 180 масла, 2 жовтки, 100 г цукру, дрібка солі, цукрова пудра.

Масло, сіль та цукор розтерти. Щоб було легше розтирати, масло рекомендується заздалегідь дістати з холодильної камери – мінімум за 20 хвилин.

Коли вийде більш-менш однорідна маса, додати жовтки і ще раз розтерти до однорідної маси, потім невеликими порціями ввести борошно, замішуючи тісто. Готове тісто скачати в кульку і відправити в холодильну камеру на пів години.

Охолоджене тісто розкачати. За допомогою фігурних формочок або простої склянки вирізати печиво, викласти на деко з пергаментним папером і пекти 15- 20 хвилин при 180 градусах. Готове печиво посипати за бажанням цукром або цукровою пудрою.

Рецепт і фото Лілії Гадач

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook