Кухня Рецепти

Печиво «Новорічні шишки»

Це не просто печиво, а міні-тортики. Приготувати можна за півгодини, гості будуть здивовані, а діти — просто у захваті.

19.12.2016 16:30

Інгредієнти:
волоські горіхи – 50 г;
молоко – 4 ст. л.;
цукор – 4 ст. л;
цукрова пудра – 2 ст. л.;
варене згущене молоко – 1 банка;
борошно пшеничне – 3 ст.;
маргарин – 125 г;
яйця – 1 шт.

Розтопити масло або маргарин. Влити молоко, додати цукор, яйце, борошно. Замісити тісто. Тісто розділити на 4 частини, так буде зручніше натирати на тертці і випікати. Кожну частину тіста загорнути в плівку і прибрати в морозилку. Тепер кожну заморожену частину тіста натерти на крупній тертці. Розкласти на деко, застелену пергаментним папером. Випікати при 160 градусах 10 хвилин. Готове тісто викласти в миску і руками трохи розкришити. В крихту для печива додати варене згущене молоко. Горіхи подрібнити у блендері. Подрібнені горіхи додати в масу для печива. Гарненько розмішати суміш. Невеликий фужер або чарку змочити водою (щоб маса не прилипала) і заповнити готовою масою. Масу трохи утрамбувати ложечкою, але не дуже щільно. Викласти отримані шишки на блюдо. Готові шишки посипати цукровою пудрою. Можна полити цівками шоколадної глазурі чи залишками вареного згущеного молока.