Печиво на амонії "Бабусине" | Сім’я і дім
Кухня Рецепти

Печиво на амонії “Бабусине”

У моєму записнику це печиво має назву “Бабусине”, бо у дитинстві вона мені його пекла. Яке ж добре це печиво зі склянкою свіжого молока!

11.02.2020 12:30

Печиво на амонії

3 яйця, 150 г цукру, 80 г кислого молока (кефіру або нежирної сметани), 150 г олії або розтопленого маргарину, 15 г амонію, 600–700 г борошна, ваніль. Для посипання цукор або суміш цукру і кориці.

У кислому молоці розчинити амоній, перемішати. Змішати усі рідкі продукти ложкою, додати сухі. Замісити еластичне тісто. Розкотити його пластом завтовшки 0,5 см, порізати фігурним ножем на ромби. Кожен вмочити в цукор і викласти на застелене пергаментом деко на відстані один від одного (під час випікання печиво гарно підростає). Можна вирізати фігурки, робити кульки і приплескувати їх долонями, формувати тонкі ковбаски. Також можна змастити тісто білком і посипати цукром. Випікати при 180 ОС приблизно 20 хв. Під час випікання буде неприємний запах амонію. Не лякайтеся! Коли печиво охолоне, його зовсім не буде чути.