Паска з віденського тіста

Таку пасочку пекла ще моя бабуся. Ця паска з віденського тіста, воно чимось схоже до александрійського. Тут особлива технологія приготування.

Паска з віденського тіста

0,5 л молока, 200 г масла (маргарину), 5 яєць, 300-350 г цукру, ванільний цукор, 50 г дріжджів, борошно, дрібка солі, родзинки.

Дріжджі подробити і всипати в миску. У 2 ложки цукру влити 3-4 ложки тепленької води. Поставити у тепле місце.

Додати молоко, масло (маргарин), перетерті жовтки з цукром, білки збиті на піну. Влити у цю суміш дріжджі і поставити бродити усе на 6 годин у тепле місце. Після цього у дану суміш додати борошно. Тісто має бути середньої густини. Додати родзинки або цукати. Тісто має добре підійти (збільшитися у 2 рази). Розкласти по формах і поставити, щоб підійшло. Змастити яйцем. Випікати до готовності. Прикрасити паску можна збитим білком з цукровою пудра та кількома краплями лимону.

Рецепт і фото Ірини Грицак

ВАМ ТАКОЖ СПОДОБАЄТЬСЯ:

Паска з олександрійського тіста

Паска на молоці. Печу за цим рецептом вже 20 років!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook