Кухня Рецепти

Паска «Оздоблена»

Для декору такої паски не знадобиться ні помадки, ні посипок. Білі прикраси із прісного тіста матимуть розкішний вигляд на тлі золотої пасочки!

16.03.2018 12:50

Якщо хочете спекти оригінальну паску, але без замороки, сміливо переписуйте цей рецепт! Паска вдасться дуже красивою!

Паска «Оздоблена»

1 л молока, 10 яєць, по 100 г дріжджів і олії, 200 г масла, 600 г цукру, борошно, ванілін, родзинки.

  1. Підігріти молоко, розвести у ньому дріжджі. Додати яйця, збиті з цукром. Залишити на 2 год.
  2. Додати розтоплене масло і олію, замісити з борошном і ваніліном, наприкінці додати родзинки.
  3. Коли зійде, розкласти у форми (1/3 об’єму).
  4. Оздобити: замісити тісто з води, борошна і дрібки солі, розкотити, сформувати хрестик, квіточки, гілочки.
  5. Паски, що підійшли, змастити яйцем, зверху викласти фігурки з солоного тіста. Коли спечеться, виходить дуже гарно, бо прикраси залишаються білого кольору.