Без категорії Кухня

Паска на маслі і яйцях

Паска, приготована “опарним” способом, завжди вдається пухнастішою. Тому поспішати із замішуванням тіста не варто!

16.03.2018 13:17

Паска за цим рецептом вдається завжди, навіть у тих, хто пече паску вперше у житті!

Паска на маслі і яйцях

Опара: 1 скл. теплого молока, 30 г дріжджів, по 2 ст. ложки цукру і борошна. Тісто: 200 г масла, по 4 яйця і жовтки, 1 скл. цукру, 6 скл. борошна (приблизно), 1 ч. ложка солі, 1,5 скл. родзинок і цукатів. Для змащування: 2 жовтки, 2 ст. ложки молока.

  1. Опара: розчинити дріжджі в теплому молоці, змішати з цукром і борошном, залишити на 20–30 хв.
  2. Тісто: просіяти борошно з сіллю. Розтерти масло з цукром, додати яйця, жовтки і опару.
  3. Поступово всипаючи борошно, замісити м’яке тісто.
  4. Залишити підходити в теплому місці 1,5–2 год (тісто виросте більш як у 2 рази). Потім прим’яти, додати родзинки і цукати, обкачані у борошні, вимісити протягом 1 год.
  5. Застелити дно і стінки форм змащеним смальцем папером, залишаючи «комірець» з паперу вище рівня форми на 5 см.
  6. Викласти тісто (1/3 об’єму), дати підійти, змастити сумішшю жовтків і молока, випекти 15 хв при 190 ОС і ще 25–30 хв при 165 ОС.
  7. Перевірити готовність лучиною. Остудити 10 хв у формі, а потім на решітці.