Паска на 30 жовтків. Печу вже понад 10 років!

Ця паска дуже смачна, пухка і ароматна. З цієї порції виходить досить багато пасок. Рецепт не з дешевих, потрібно багато яєць і масла, але перевірений, ще мене не підвів ні разу, а печу за цим рецептом понад 10 років.

Паска на жовтках

1 л молока, 0,5 скл. олії, 0,5 кг масла, 30 жовтків, 4-5 скл. цукру, 100 г дріжджів, ванілін, борошно.

Спершу гарячою олією запарити невелику кількість борошна. Тоді це розвести теплим кип’яченим молоком. Додати дріжджі, попередньо розмішені з щіпкою цукру (якщо їх розтирати з цукром, вони стануть рідкими), дати трішки підійти. Жовтки збити з цукром і додати борошно, ванілін, цукати, родзинки. Замісити тісто. Перемісити його потім ще 4-5 разів.

Викласти у форми і випікати 45-50 хвилин при температурі 200 градусів.

Рецепт і фото: Лариса Леся

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook