Панна котта на кефірі

Сьогодні можна сміливо відходити від канонів приготування будь-якої страви. Пропонуємо рецепт не класичної панна котти, а з додаванням кефіру - результат приємно здивує!

Сьогодні можна сміливо відходити від канонів приготування будь-якої страви. Тому ми пропонуємо вам рецепт не класичної панна котти, а з додаванням кефіру – результат вас приємно здивує!

Панна котта на кефірі

Інгредієнти:
2 пакетики желатину ( по 7 г ) або 2 ст.л.
50 мл молока або води
2 склянки вершків
1 склянка цукру
1/ 2 склянки сметани
2 склянки кефіру
1/ 2 ч.л. ванілі
1/ 4 ч.л. солі
сік 1 лимона
цедра 1 лимона
банани, ківі та какао для прикраси

Спосіб приготування:

1. У невеликій мисці розчиніть желатин у воді або молоці і відставте .

2. У цей час в каструльці нагрівайте цукор і вершки на середньому вогні, помішуючи, поки цукор не розчиниться, а вершки не почнуть потихеньку закипати . Відразу зніміть з вогню. Додайте набряклий желатин, перемішайте. Дайте постояти 5 хвилин.

3. У мисці змішайте вершки з желатином і сметану віночком до однорідності. Краще, щоб не утворювалося багато піни ( інакше в панна котті вийдуть бульбашки ) – тому помішуйте повільно.

4. Додайте кефір, сіль, ваніль і лимонний сік. Якщо на цьому етапі в суміші залишилися які-небудь грудочки, краще процідити через дрібне сито. Потім додати цедру.

5. Викласти в креманки. Поставити в холодильник – мінімум на 2 години або на ніч.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook