Огірки і помідори “Улюблені”. За цим рецептом закриваю вже багато років! Секрет – у смачному маринаді

Скільки живу - щороку так закриваю огірки і помідори. І виходять смачненькі, просто люкс! А крім овочів, можна і розсіл пити! Пробувала інші рецепти і повернулася до своїх. Можете спробувати так приготувати і ви!

Хочете приготувати смачні огірки і помідори, зробіть за моїм рецептом!

Маринад для огірків: на 2 л води 100 г цукру, 100 г солі, 250 мл оцту.

Маринад для помідорів: на 3 л води 100 г солі, 100 мл оцту, 250 г цукру.

Читайте уважно, бо огірки на 2 л, а помідори на 3 л води; в огірках оцту більше, а в помідора цукру!

А тепер УВАГА: для маринування, соління потрібно брати воду з криниці, щоб була ,,тверда,, – це важливо!

Банки можна брати будь-якої ємності, покласти спеції: корінь хрону, по 2-3 лиски вишні і смородини, 5-6 горошин чорного перцю, 1 горошина духмяного перцю, 1 лавровий листок, стебло з парасолькою кропу, 2-3 зубці часниу, (в огірки можна дати гірчиці в зернах)

Заварити маринад, залити огірки або помідори (попередньо накладені в банки) і стерелізувати 1 л – 5 хв (від закипання), 1,5 л – 7-10 хв, 3 л – до 15 хв.

Поради і рецепти Людмили Карпік

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook