Кухня Поради

Не виливайте розсіл із горошку! Зробіть з нього пісний майонез

Розсіл із горошку – дуже цінна сировина. Не виливайте його нізащо! З нього можна приготувати майонез без яєць.

02.03.2018 17:30

Ви теж його завжди зливаєте в умивальник? Більше цього не робіть ніколи! Краще приготуйте майонез. Виходить – суперовий! 

По 1 ч. ложці лимонного соку, яблучного оцту, цукру і солі, 350 мл олії без запаху, 150 мл розсолу із консервованої квасолі, кукурудзи чи горошку. Усе – кімнатної температури.

  1. Злити розсіл від консервованої квасолі або горошку чашу блендера.
  2. Додати оцет, цукор, сіль і сік лимона.
  3. Збивати блендером кілька секунд, вливаючи соняшникову олію тонкою цівкою. Чим тонша цівка, тим краще почне схоплюватися і збиватися майонез. Збивати майонез до потрібної консистенції.
  4. Якщо майонез не загус, додати ще трохи олії і ще раз добре збити.
  5. Такий майонез можна зберігати в холодильнику до 7 днів. Виходить 500 мл майонезу.