Не викидайте шкірку лимона. Зробіть лимонний цукор, сіль і перець!

Про те, що лимони дуже корисні, знають усі. Однак лимонну шкірку, гіркувату на смак, ми зазвичай викидаємо. А дарма! З неї можна приготувати багато корисних речей.

НАТУРАЛЬНИЙ АРОМАТИЗАТОР для десертів – лимонна цедра. Для її приготування лимон треба ретельно вимити, насухо витерти і за допомогою найдрібнішої терки натерти жовту частину шкірки. Білу не захоплювати – гірчитиме. Зберігати свіжу в морозилці, а висушену – у щільно закритій банці.

ЛИМОННИЙ ПЕРЕЦЬ – це пряна суміш, яку використовують як приправу до страв з риби, м’яса і овочів, він додає пікантності супам і різним соусам. Для його приготування треба змішати по 2 ст. ложки подрібненої лимонної цедри і чорного меленого перцю з 1 ст. ложкою солі. Зберігати лимонну сіль в герметичній упаковці.

ЛИМОННА СІЛЬ – чудова приправа для страв з риби і білого м’яса. Треба змішати цедру 1 лимона, 100 г солі. 1 ч. ложку куркуми перемішати з 1 ст. ложкою лимонного соку. Усе перемішати і сушити 6–8 хв при 180 ОС, розсипавши на деко. Зберігати лимонну сіль в щільно закритій банці при кімнатній температурі.

ЛИМОННИЙ ЦУКОР – це суміш подрібненої цедри з цукром. Його слід зберігати в холодильнику в щільно закритій скляній тарі. Використовувати для приготування чаю, компотів і так далі.

Якщо покласти в цукорницю 2–3 висушені шкірочки лимона, то цукор не відволожиться. А щоб розрізані плоди яблук або бананів не почорніли, треба збризнути зрізи соком лимона. Тоді фруктова нарізка або салат довше збережуть свіжий вигляд.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook