- Найпопулярніший натуральний барвник – це лушпиння із цибулі. Завдяки цибулинню можна досягти кольору різної насиченості, починаючи від темно-коричневого, жовтого до яскраво-червоного. Колір залежить від часу замочування. Знадобиться 3-4 склянки цибулиння, проварити його 15 хв у 2 л води, далі у відварі зварити яйця.
- Помаранчевий колір можна отримати з паприки. Змішайте 2 ст. ложки паприки в 2 скл. води і проваріть 10 хвилин. Потім відваріть у цьому розчині яйця.
- Гарний зелений колір виходить із міцного відвару кропиви і шпинату.
- Рожевий колір дає буряковий сік. Замочити в ньому варені яйця на 3 години.
- Золотистий колір яєць дає куркума. А щоб колір був насиченим, потрібно 3 ст. ложки цієї спеції закип’ятити в 2 склянках води і потім перекласти туди яйця на 20-30 хвилин.
- Ще можна використати чай Каркаде. У міцному настої замочити варені яйця на 3 години або відварити яйця.