Найкращий домашній сир – із кислого молока “У банці”. Часто роблю такий дітям!

Домашній сир готую із кислого молока і відтоплюю просто в банці. Це найкращий спосіб приготування сиру! Він виходить дуже ніжний, пластинами. Ніколи не буває пересушений! Часто роблю такий сир дітям!

Найкращий домашній сир

Кисле молоко.

Найкращий домашній сир можна зробити, якщо відігріти його в банці. Молоко має добре скиснути. Тоді його розрізати в банці ножем навхрест, поставити цю банку в каструлю з холодною водою, щоб вода була доти, доки молоко, і гріти на малому вогні. Коли вода в каструлі буде майже закипати, вимкнути вогонь і залишити банку у воді. Коли охолоне, легенько відкинути сир на друшляк з марлею. Не відтискати, нехай сам стече! Тоді сир буде ніжний, пластами – дуже смачний! Тільки під банку у каструлю ще якусь тканину покласти, бо може тріснути банка.

Рецептом поділилася Леся Байда

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook