Мясний рулет у тісті. Смакує і гарячим, і холодним

Замість сухофруктів у фарш можна додати шматочки овочів або готувати зовсім без них – вийде однаково смачно.

М’ясний рулет у тісті

500 г готового листкового тіста, 500 г шампіньйонів, 1 цибулина, 1 ст. ложка масла,  сіль, мелений перець, цукор, лимонний сік, по 7 шт. чорносливу і кураги, по 50 г горіхів і родзинок, 1 ст. ложка гірчиці у зернах, 400 г фаршу, жовток для змащування тіста.

  • Шампіньйони вимити, висушити і нарізати тонкими скибками.
  • Цибулю подрібнити, обсмажити у маслі разом з грибами, додати сіль, перець, цукор і кілька крапель лимонного соку. Грибну масу швидко уварити на сильному вогні, часто помішуючи. Тільки-но гриби почнуть підсмажуватися, зняти сковорідку з вогню.
  • Чорнослив та курагу нарізати кубиками і додати в м’ясний фарш разом з горіхами, родзинками, гірчицею, грибною масою і яйцем.
  • Посередині на пласт листкового тіста викласти начинку, сформовану у валик. Вільні краї тіста надрізати, накладати на начинку по черзі кожну смужку. Перекласти рулет швом донизу на деко, змащене маслом, змастити жовтком. 
  • Нагріти духовку до 200 градусів і випікати приблизно 50 хвилин. Якщо верх рулету почне підгорати, то прикрийте його фольгою.
  • Готовий рулет можна їсти і гарячим, і холодним.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook