Молочний оцет

Оцет є однією з найдавніших приправ. Це єдина кислота, що її наші предки додавали до їжі. Такий оцет додають і до борщу, і у випічку.

Повноцінним натуральним замінником оцту можна вважати сироватку, яку і до борщу додають, щоб підкислити, і до дріжджового тіста. З сироватки можна готувати оцет, якщо влити до неї меду і молодого вина.

Для приготування молочного оцту в 3 літри молока вливають 6 ст. ложок очищеної хлібної горілки, збовтують і розливають у пляшки. Нещільно закупорюють і ставлять у тепле місце. Пляшки треба щодня відкорковувати й випускати повітря. Через місяць бродіння молоко перетворюється на оцет. Його проціджують через кілька шарів марлі й переливають у чисті пляшки.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook