Кухня Рецепти

Мій улюблений простий рецепт торта “Наполеон”

Цей рецепт торта “Наполеон” – мій фаворит, бо простий і швидкий. Мінімум мороки із приготуванням тіста! А результат завжди радує!

10.05.2019 13:34

Торт “Наполеон”

Склянка 200 мл. 400 г маргарину, 5 скл. борошна, 1 скл. молока, дрібка солі. Заварний крем: 500 мл молока, 200 г цукру, 2 яйця, 5 ст. ложок борошна, ваніль, 200–250 г масла.

Маргарин з борошном перетерти руками або посікти ножем на крихти, додати молоко, місити однорідне тісто (довго місити не треба), поставити в холод на кілька годин, але краще наніч.

Розкочувати коржі максимально тонко. Запікати до золотистого кольору. У мене вийшло 16 коржів діаметром 26 см.

Крем: молоко з цукром довести до кипіння. Яйця збити з борошном і 100 мл молока, влити тонкою цівкою у кипляче молоко, проварити до загустіння, постійно помішуючи. Повністю охолодити. Збити м’яке масла добіла, по ложці додавати заварний крем.

Рецептом поділилася Тетяна Палінкаш