Медівник «Пухнастий». Улюблений рецепт

Медівник за цим рецептом завжди вдається! Виходить дуже пухкий корж висотою 10–13 см. такий смачний, що можна їсти без крему!

Медівник «Пухнастий»

2 ч. ложки розчинної кави, ¾ скл. окропу, 5 яєць, 1,3 скл. цукру, 5 ст. ложок меду, 2 скл. борошна, 0,5 скл. олії, 1 ч. ложка соди. Для крему: 1 б. згущеного молока, 200 г масла. Або заварний крем.

  • Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити до піни, всипати половину цукру, продовжуючи збивати на максимальній швидкості. Має війти біла блискуча стійка маса.
  • Каву залити окропом.
  • Жовтки збити з рештою цукру до білої маси, додати мед, охололу каву, олію, соду. Насамкінець всипати порціями борошно, ретельно збити міксером.
  • Викласти білки, акуратно вмішати їх лопаткою.
  • Зручно пекти у мультиварці, але можна і в духовці. Дуже сильно виростає!
  • Чашу мультиварки змастити маслом, викласти тісто. Випікати 60–100 хв з відкритим клапаном пару або 50 хв у духовці.
  • Після закінчення випікання витримати 10–15 хв на підігріванні. Потім поступово відкрити, дати охолонути у чаші (бісквіт сам відійде від стінок). Акуратно вийняти, повністю охолодити на решітці, розрізати на 4–7 частин.
  • Для крему збити розм’якшене масло з холодним згущеним молоком. Один корж перетерти на крихти. Змастити всі коржі, верх і боки, посипати крихтами. Виходить високий, дуже пишний бісквіт.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook