Мариновані огірки з кетчупом. Завжди пряні і хрумкі, бо кладу в кожну банку 5 видів листя

Мої огірки завжди виходять хрумкі і дуже ароматні! А все тому, що в маринад даю, крім традиційного кропу, часнику і перцю, 5 видів листя!

Огірки з кетчупом

На 1 л маринаду: 4 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки солі, 50 г оцту, 2 ст. ложки томату або кетчупу. У банку покласти по листку вишні, смородини, хрону, дуба, лавровому, 3 зубці часнику, парасольку кропу, 1 ч. ложку сухих зерен гірчиці, 1 ч. ложку суміші перцю.

У банки розкласти огірки, 2 рази залити чистим окропом, а на третій раз – киплячим маринадом і закрутити. Банки ставлю у літній кухні на стіл, на якому тепла ковдра і накриваю вовняною ковдрою зверху. 2 дні охолоджуються банки, спускаю у підвал.

Рецепт Наталії Швець

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook