Кухня Рецепти

М’ятний лікер – ідеальний напій у спеку

М’ятний лікер – візитівка Фінляндії і рідкість у наших магазинах. Але він вартий того, щоб його скуштувати. Фінський лікер я не купую, а готую його аналог власноруч.

07.05.2018 10:51

Подавати напій прийнято охолодженим, можна з льодом, у келихах, як для мартіні. Дуже смачний виходить коктейль із м’ятним лікером і шампанським.

Також ним можна просочувати «літні» бісквіти, додавати до десертів, поливати морозиво, а взимку вливати у чай.

М’ятний лікер

10–15 гілочок м’яти, 0,5 л горілки, 1 скл. цукру.

  1. Треба 10–15 гілочок м’яти покласти в банку, залити 0,5 л горілки (або, якщо більше любите, коньяку), закрити кришкою і настоювати 7–10 днів.
  2. 2–3 гілочки м’яти дрібно нарізати, залити 1 скл. води, довести до кипіння. Додати 1 скл. цукру, кип’ятити 1 хв. Процідити, віджати, охолодити.
  3. Відтак змішати з сиропом проціджену настоянку, витримати ще 2–3 тижні.
  4. Після цього лікер готовий до вживання.
  5. Лікер виходить не зеленим, а жовтуватим. А щоб він набув зеленого кольору, можна додати харчовий барвник або сік шпинату.
  6. Зазвичай я готую лікер на око і читачам раджу поекспериментувати з пропорціями складників.