Кухня Рецепти

М’ясний рулет з яєчною начинкою. І в нарізку, і замість котлет

Оригінальна страва із простих інгредієнтів. Начинку можна зробити практично будь-яку на свій смак.

02.05.2018 15:05

М’ясний рулет з яєчною начинкою

800 г перекрученого м’яса (свинини і курятини або телятини), 100 г сала, 1 сире яйце, 1 скибка білого хліба без шкірки (замочити в молоці), сіль, перець, панірувальні сухарі, 2 зубці часнику. Начинка 1: 3 варені яйця, зелень кропу, петрушки, зелена цибуля, трохи масла. Начинка 2: по 200 г твердого сиру і печериць, 1 цибулина, сіль, перець.

  1. У фарш додати яйце, сіль, перець, можна приправи для м’яса, розмочений хліб, вичавлений часник, вимісити.
  2. Для начинки 1: яйця і зелень дрібно посікти, змішати або покласти цілі варені яйця.
  3. Для начинки 2: змішати потертий сир, смажену січену цибулю і смажені печериці.
  4. На столі розстелити харчову плівку у 2–3 шари, посипати її рясно сухарями, руки змочити водою, викладати потроху фарш і, трамбуючи руками, зробити пласт, зверху розподілити начинку, покласти декілька шматочків масла. Обережно, підтримуючи плівку за край, скрутити рулет, краї защипнути.
  5. На деко покласти папір або фольгу, змастити маслом і трохи присипати сухарями, перенести рулет, укласти швом вниз (робити це обережно).
  6. Запікати при 200 ºС 50–60 хв. Потім трохи остудити й порізати гострим ножем.