ліниве французьке листкове тісто для торта Наполеон

Ліниве французьке (листкове) тісто для торта “Наполеон” та інших десертів. Замішую за лічені хвилини!!

Із листковим тісто треба довго возитися. Так, але тільки не з цим! Тут треба просто всі продукти зібрати в кульку - і готового! Ніякого розкочування по надцять разів! А в результаті виходить чудове листкове тісто, яке гарно розшаровується при випіканні.

Усі люблять торт “Наполеон”, але ніхто не любить довго возитися з його приготуванням. Адже замісити листкове тісто – це ще те випробування і танці з бубнами: треба багато разів розкочувати, класти у холодильник, а потім знову і знову повторювати… Забудьте про всі ці клопоти з приготуванням коржів для “Наполеона”! Пропонуємо вашій увазі перевірений рецепт лінивого французького листкового  тіста для торта “Наполеона”. Він такий простий і швидкий, що пекти торт можна не тільки на свято – хоч кожен тиждень!

Ліниве французьке (листкове) тісто для торта “Наполеон”

  • 900 г борошна, 500 г масла, 3 яйця, сіль, 400 г сметани.

Посікти масло з борошном і сіллю на дрібні крихти, додати сметану, яйця і швидко зібрати/склеїти тісто в кулю. Можна це також зробити міксером з насадкою до вимішування тіста (лопатка).

Поділити тісто на дві частини. Кожну загорнути в плівку і залишити в холодильнику на кілька годин. Добре це зробити на ніч.

Після того розкотити кожну частину до розмірів 25х35 см, наколоти вилкою і випікати в розігрітій до 200 ОС духовці 15 хв. Якщо не маєте можливості спекти два коржі відразу, тоді другий мусить почекати в холодильнику. Можна його ще додатково 2-3 рази скласти і розкотити. Я цього не роблю в цьому рецепті.

Змастити торт “Наполеон” можна заварним кремом, приготованим за улюбленим рецептом. Ось, наприклад, рецепт швидкого заварного крему, який готується у мікрохвильовці.

Рецепт і фото Таміли Новорольської

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook