квас з березового сок з сушеними яблуками

Квас із березового соку з ячменем та сушеними яблуками. Смакота неймовірна і зберігає всю користь!

Найкорисніший березовий сік – свіжий або у вигляді квасу. Мені квас з ячменем або сушкою – найсмачніший. І зберігається він дуже довго без жодного консервування! Готую за старим дідівським рецептом.

При консервуванні березовий сік доводять до кипіння, і він втрачає свої корисні властивості, залишаючись просто смачним напоєм. Інша річ – квас із березового соку! У ньому вся користь натурального природного напою. Саме тому з діда-прадіда українці завжди робили квас із березового соку. Він смачний, чудово освіжає і трішки пощипує. А ще корисний, як свіжий березовий сік!

Традиційно квас із березового соку роблять із “сушкою” (сушеними яблуками та іншими фруктами) та з ячменем.

Квас із березового соку

  • 5 л березового соку, 1 скл. добре пересмаженого ячменю.

Пересмажений ячмінь (посмажити на сухій сковороді до коричневого кольору) всипати в марлеву торбинку і вкинути в бочку або бутель із соком. Поставити у прохолодне місце. Через 10 днів торбинку викинуть. Зберігається до нового року.

Усе так само можна зробити з сушеними яблуками та грушами, тільки термін зберігання буде менший.

Коли захочеться свіжого квасу з березового соку, процідіть його у глечик або банку, додайте за смаком цукор і насолоджуйтеся цілющим напоєм!

Рецепт Світлани Андрущенко

Радимо також інші рецепти приготування березового соку:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook