Куряче філе під барбекю-соусом

Родзинку страви — соус — можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику до чотирьох днів.

Інгредієнти:
2 курячих філе, по 1 ст. ложці меду, олії і соєвого соусу, 3 ст. ложки кетчупу або томатної пасти, 50 мл бульйону, 0,5 цибулини, 1 зубець часнику, 1 яблуко, 1 ч. ложка меленого червоного солодкого перцю.

Цибулю і часник почистити і дрібно нарізати. Яблуко очистити від шкірки і серцевини, нарізати невеликими кубиками. Змішати мед, соєвий соус, кетчуп, оцет і бульйон. На сковороду налити 1 ст. ложку олії і розігріти на середньому вогні. Додати цибулю й обсмажити до прозорості. Потім додати часник, яблуко, перець червоний. Перемішати і обсмажувати ще протягом 2 хв. Зменшити вогонь і додати рідкі інгредієнти, готувати до м’якості яблук, збити блендером. Готовий соус може зберігатися в холодильнику до 4 днів.

Куряче філе помити, обсушити паперовим рушником і нарізати невеликими кубиками. Розігріти 2 ст. ложки олії на великому вогні, додати курку і швидко її обсмажити протягом 1–2 хв. Вона має бути білою зовні, але рожевою всередині. Зменшити вогонь до мінімального, додати соус і готувати під закритою кришкою хвилин 7 до готовності курки. Готове м’ясо викласти у глибоку тарілку, залити соусом.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook