печиво на смальц

Крихке домашнє печиво на смальці: три вдалі перевірені рецепти

Саме таке печиво – на смальці – пекли багатьом у дитинстві бабусі і мами. А ми його даремно призабули! Адже смалець (жир), на відміну від маргарину, спереду і багатьох видів "масла", не містить жодної хімії! А печиво виходить дуже крихке і розсипчасте.

У давнину, коли ще не було маргаринів та інших дешевих замінників масла, наші бабусі пекли печиво на смальці. І зараз варто повернутися до цих рецептів. Адже, по-перше, смалець – це натуральний продукт. А по-друге, випічка з пісочного тіста на смальці виходить дуже крихка, просто тане у роті. Рекомендуємо давні перевірені рецепти печива на смальці. Приготуйте і переконайтеся, як це смачно!

Печиво на смальці

  • 1 скл. смальцю, 1 скл. сметани, 250 г маргарину, 1 ч. ложка розпушувача, 2 яйця, борошно (скільки вбере тісто).

Усе змішати, замісити нетуге тісто, розкочувати завтовшки 0,5 см, випекти печиво. Гарячим обкачати в цукровій пудрі. А можна сформоване печиво змастити білком і посипати цукром.

Дріжджове печиво на смальці (рецепт Юлії Огієвич)

  • 1 скл. сметани, 50 г дріжджів, 2 скл. домашнього смальцю, борошно.

У теплій сметані розчинити дріжджі. Смалець розтопити й теплим додати до дріжджової суміші. Додати борошно, замісити, покласти на 1,5 год у холодильник. Сформувати печиво, дати 15 хв підрости, випекти. Гарячими обкачати в цукровій пудрі. Або сформоване печиво змастити білком і посипати цукром, а потім випікати.

Печиво на смальці і сметані

  • 1 скл. смальцю, 500–600 г борошна, 1 скл. сметани, 1 ч. ложка соди.

Смалець перетерти з борошном на крихти, додати сметану (змішану із содою), замісити, поставити в холодильник на кілька годин, а тоді випікати печиво. Можна пекти як печиво або робити рогалики з повидлом. Готове печиво обкачати в цукровій пудрі. Або сформоване печиво змастити білком і посипати цукром, а потім випікати.

Радимо також інші перевірені рецепти печива від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook