Кухня Рецепти

Крем “Пломбір”. Ніжний, пухнастий, на смак як морозиво – підходить для всіх тортів

Вперше приготувавши цей крем, я назавжди його полюбила. Складно підібрати слова, щоб описати, який він смачний! А ще універсальний: підходить для перемащування, вирівнювання і прикрашання тортів, наповнення еклерів і листкових трубочок. А ще він просто смачний! Цей рецепт мене ніколи не підводить!

05.09.2019 18:25

Крем “Пломбір”

250 мл молока, 120 г цукру, 2 яйця, 2 ст. ложки з невеликим чубком борошна, 250 г масла (82%, кімнатної температури), ванілін, дрібка солі, 1 ст. ложка коньяку.

Змішати 100 мл молока, яйця, борошно до однорідності, щоб не було грудочок. Решту молока з цукром довести майже до кипіння, тонкою цівкою влити яєчну суміш, варити, постійно помішуючи, до загусання, зменшити вогонь на мінімум, проварити 2-3 хв. Накрити плівкою в контакт, охолодити до кімнатної температури.

Масло і заварний крем беред збиванням мають бути однакової кімнатної температури! Масло збити з ваніллю 3-4 хв до побіління, по ложці додавати заварний крем. Крем почне світлішати, стне легким, пухнастим. Наприкінці збивання додати коньяк. Він додасть чудового аромату і присмаку.

Якщо хочете використовувати для прикрашання або вирівнювання торта, крем після приготування краще охолодити, щоб тримав форму.

При перемащуванні тортів між коржами можна класти ягоди, додавати у крем подрібнені горіхи, какао (тоді у заварну частину дати 1 ст. ложку борошна і 2 ст. ложки какао або 50 г шоколаду).

Можна зробити кавовий крем, якщо перед приготуванням заварної частини у молоці зварити каву. Замість молока можна використовувати 250 мл ягідного пюре або соку (але перед цим пюре процідити).