Кухня Рецепти

Коржі з маком. Традиційний десерт на Спаса

Такий десерт можна приготувати за лічені хвилини. І матиме традиційний смаколик до святкової вечері! Таке печиво готують в Україні на Спаса з давніх-давен!

14.08.2018 16:15

Рецептом коржів з маком, які традиційно готує, поділилася Інна Сотніченко

Коржі з маком

100 г масла (маргарину), 3 скл. борошна, 2 ст. ложки цукру, 1 п. ванільного цукру, 0,5 ч. ложки соди, 0,5 скл. сметани, 1 білок, 100 г цукру. Заливка: по 1 скл. води і цукру, 0,5 скл. маку.

  • Масло розтерти до крихти з борошном, додати цукор, ваніль, і соду, розмішану у сметані. Замісити мяке тісто, розкотити на деко, змастити збитим з цукром білком.
  • Обов’язково наколоти вилкою коржик. Випікати 30-40 хв при 180 градусах. Корж виходить надзвичайно смачним, тане в роті.
  • Зварити заливку: змішати цукор, воду і мак, проварити 10 хв, полити поламані або порізані коржі.