коржі з маком

Коржі з маком – традиційний десерт на Спаса

Коржі з маком можна приготувати за лічені хвилини. І матиме традиційний смаколик до святкової вечері! Таке печиво готують в Україні на Спаса з давніх-давен!

Рецептом коржів з маком, які традиційно готують на Спаса (Маковія), поділилася Інна Сотніченко.

Коржі з маком

  • 100 г масла (маргарину), 3 скл. борошна, 2 ст. ложки цукру, 1 п. ванільного цукру, 0,5 ч. ложки соди, 0,5 скл. сметани, 1 білок, 100 г цукру.
  • Заливка: по 1 скл. води і цукру, 0,5 скл. маку.

Масло розтерти до крихти з борошном, додати цукор, ваніль, і соду, розмішану у сметані. Замісити м’яке тісто, розкотити на деко, змастити збитим з цукром білком. Обов’язково наколоти вилкою коржик. Випікати 30-40 хв при 180 градусах. Корж виходить надзвичайно смачним, тане в роті. Зварити заливку: змішати цукор, воду і мак, проварити 10 хв, полити поламані або порізані коржі.

Радимо також приготувати інші десерти з маком:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook