королівське варення агрусово-малинове

Королівське варення – з аґрусу і малини: такої смакоти ви ще не їли!

Це варення з аґрусу і малини надзвичайно смачне. За цим рецептом можна приготувати і класичне варення з аґрусу, або поєднувати його з іншими ягодами і фруктами, наприклад, яблуками, грушами, ківі, апельсинами, лимонами. У варення з аґрусу можна додавати навіть ваніль, волоський горіх або мигдаль.

Королівське варення з аґрусу і малини

  • 300 г малини, 700 г аґрусу, 1,3 кг цукру, 1,5 скл. води

Щоб приготувати варення з аґрусу, слід видалити у нього хвостики, просушити, змочити горілкою. Далі ягоди треба поставити в морозильник, а через пів години – в холодильник на ніч. Такий спосіб ідеальний для консервування аґрусу будь-яким способом.

Якщо не маєте можливості і часу “гратися” з аґрусом, можна зробити простіше. Перебрати малину і аґрус, помити, очистити і обсушити. Змішати воду і цукор, довести до кипіння. Проварити кілька хвилин. Додати в сироп невеликими порціями ягоди. Варити до готовності в один прийом, видаляючи піну.

Розкласти варення у стерилізовані банки і закрутити. Перевернути догори дном, остудити.

Радимо також інші перевірені рецепти варення:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook