Кухня Рецепти

Консервовані огірки на зиму для розсольника та олів’є

Ця заготовка взимку дуже виручає: дістав баночку огірків – і за півгодини каструля розсольнику готова! А ще їх можна класти в олів’є або просто їсти як закуску.

11.07.2019 16:01

Консервовані огірки на зиму для розсольника

3 кг огірків будь-якого розміру, 0,5 кг цибулі, 1 скл. олії, 0,7-1 скл. цукру, 0,5 скл. солі, часник, 150 мл оцту (9%), кріп.

Товсту шкірку з огірків зрізати, порізати серелинку кубиками, скласти у миску, додати порізану кільцями цибулю, вичавлений часник, цукор, сіль, оцет, олію. Перемішати і поставити на добу в холодильник, кілька разів перемішати. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 5 хв, розкласти у стерильні банки, закрутити. Виходить 4 баночки по 0,5 л. Добре зберігається у квартирі при кімнатній температурі.