Кухня Рецепти

Консервована наливка

Наливка готова до вживання через 2 місяці. Вона виходить дуже смачна, ароматна, солодка, міцністю 22–25 градусів.

01.09.2017 11:54

Інгредієнти:
На 3-літрову банку: 0,5 – 0,8 кг ягід або фруктів, 1 ст. ложка лимонної кислоти, 0,7 кг цукру, 0,7 л спирту, вода.

У банку насипати 1/4 – 1/3 митих ягід, лимонну кислоту, налити гарячий сироп (в 1 л води розчинити 0,7 кг цукру, закип’ятити), а потім спирт. Якщо залити спирт, а потім сироп, то ягоди почорніють обпечуться спиртом. Банка виходить неповною. Долити підготовленою гарячою кип’яченою водою (приблизно 60–70 °С) під саму кришку. Закрутити і закутати до повного охолодження.

Можна наклеїти написи для зручності, щоб не переплутати з компотом. Зберігати в темному місці (в коморі). Наливка готова до вживання через 2 місяці. Як правило, в банці зі зрілою наливкою ягоди осідають. Наливочка виходить дуже смачна, ароматна, солодка, міцністю 22–25 градусів. Зберігати наливки в банках. За місяць до запланованого застілля процідити в іншу банку, а коли відстоїться – перелити у пляшки і щільно закупорити. Банки не вибухають, зберігаються в коморі у квартирі.