Кухня Рецепти

Із 4 апельсинів – 9 літрів соку

Його не відрізнити від магазинного соку. Головне – все робити за рецептом. Виробництво виходить безвідходне, із залишків можна зварити смачне желе.

10.05.2017 12:37

Інгредієнти:

4 апельсини, 9 л води, 0,5–1 кг цукру, 30 г лимонної кислоти.

Апельсини вимити, ошпарити окропом, витерти, покласти мінімум на 2 год в морозилку (краще на ніч), порізати шматками і пропустити через м’ясорубку або дрібно натерти. Залити масу 3 л холодної кип’яченої води, підігріти до гарячого стану (не кип’ятити!), дати настоятися близько 30 хв. Процідити через друшляк, потім через дрібне сито або марлю, складену у п’ять шарів. Якщо цідити відразу через марлю, то великі шматочки заб’ють отвори, буде складніше процідити.

У проціджений сік додати ще 6 л води, цукор і лимонну кислоту. Усе розмішати, перелити у пляшки, дати настоятися близько години. Смакує з льодом. Зробити напій більш концентрованим можна, зменшивши кількість води до 6 л.

З апельсинового жмиху можна зварити варення: додати до смаку цукру і лимонної кислоти, варити в мікрохвильовці під закритою кришкою у три прийоми по 5 хв, помішуючи. Вийде апельсинове желе.