Грибна кавова юшка

Юшка отримала таку незвичну назву через насичений колір, якого вона набуває від сушених грибів.

Інгредієнти: 2 жмені сушених грибів, 1,5 л води,1 велика морквина, 2 великі цибулин.

Гриби залити холодною водою (має бути пропорція 1:3, потім готову юшку можна розвести водою або бульйоном). Коли розм’якнуть, варити у тій самій воді 1 год.

Додати розрізану на чотири частини цибулину, лавровий листок, варити ще 1 год. Цибулю вийняти, юшку відцідити через дрібне ситечко. Гриби порізати кубиками. Цибулину дрібно порізати, моркву потерти, окремо посмажити на олії. Вкинути у проціджену юшку гриби і моркву з цибулею, довести до кипіння, посолити, поперчити.

Подаючи на стіл, приправити зеленню. Готова юшка має бути темно коричневого кольору.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook