Готуйте з любов’ю! Топ-5 салатів для коханих

Яке свято без салату?

Хай як ви ставитеся до Дня усіх закоханих, але що не кажіть, це гарний привід зробити приємне близькій людині. Цього дня пропонуємо висловити свої почуття смачними та оригінальними салатами. Ці рецепти стануть у пригоді до будь-якого свята: достатньо просто змінити форму салату.

Салат «Від щирого серця»

300 г копченого курячого м’яса, 200 г твердого сиру, 2–3 мариновані огірки, 1 цибулина, 1 скл. подрібнених волоських горіхів, 1 гранат, 150 г майонезу, 1 скл. води, 1 ч. ложка оцту,1 ч. ложка цукру, сіль, перець.

Курятину нарізати кубиками, цибулю – півкільцями, залити її окропом, додати цукор, оцет, маринувати 15 хв і відкинути на сито. Сир натерти, огірки порізати кубиками. Змішати м’ясо, цибулю, половину сиру, огірки, половину граната, горіхи, посолити, поперчити,заправити майонезом, перемішати. Викласти на тарілку у формі серця. Для прикрашення на середину викласти зерна граната, краї обліпити сиром, що залишився, півкільцями маслин, зробити сердечка з перцю.

Салат «Два серця»

2 варені картоплини, 2 солоних огірки, 1 варене куряче філе, по жмені горіхів і чорносливу, 200 г печериць, 100 г твердого сиру, 1 гранат.

Викладати шарами: картопля + олія + цибуля; солоний огірок; варене куряче філе; запарений чорнослив; відварені й підсмажені печериці; свіжий огірок; яйце; дрібно потерта сира морква з часником; дрібно потертий сир; подрібнені волоські горіхи; гранат. Після кожного шару робити тонку майонезну сіточку.

Салат «Морквяне серце»

2 банки консервованої горбуші, 4 варені яйця, 2 цибулини, 4–5 невеликих маринованих огірків, 1 велика варена морква, 200 г майонезу, 2 ст. ложки олії, кілька гілочок зелені кропу і петрушки.

Із консерви злити рідину, розім’яти виделкою рибу. На тарілку поставити форму і на дно викласти рибу. Цибулю порізати півкільцями, підсмажити у невеликій кількості олії, охолодити, викласти на рибу, змастити тонким шаром майонезу. Викласти нарізані дрібними кубиками огірки, змастити майонезом. Яйця потерти й викласти рівним шаром поверх огірків, злегка придавити руками і змастити тонким шаром майонезу. Викласти моркву, натерту на тертці з великими отворами, зняти форму і поставити в холодильник на 2–3 год для просочування. Перед подачею прикрасити зеленню.

Салат «Закохана парочка»

100 г креветок, 1 авокадо, 1 варене яйце, 100 г твердого сиру, майонез.

Салат листковий, викладати у формі серця. Перший шар – подрібнені креветки; другий – м’якоть авокадо, нарізана кубиками; третій – майонез; четвертий – натерте варене яйце; п’ятий – майонез; шостий – натертий твердий сир. Прикрасити.

Салат «Гаряче серце»

1 скл. відвареного рису, 100 г чорносливу, 0,5 скл. волоських горіхів, 100 г твердого сиру, 2–3 варені яйця, 2 варені буряки, майонез.

Встановити на плоску тарілку роз’ємну форму, попередньо вийнявши дно, і викласти в неї салат шарами, кожен вкриваючи сіткою з майонезу: рис, чорнослив, подрібнені горіхи, сир, натертий на тертці з великими отворами, терті яйця та буряк. Замість буряка можна декорувати салат яскравою морквою або шматочками червоної риби, ікрою.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook