Кухня Рецепти

Гарбузовий кекс «П’ять днів»

Такий кекс зберігається п’ять днів, як свіжий. А незвичні для солодкої випічки спеції роблять його ще й неймовірно запашним.

02.11.2017 11:11

Інгредієнти:
3,5 скл. борошна, 1 ч. ложка солі, 3 ч. ложки розпушувача, 1 ч. ложка кориці, по 0,5 ч. ложки меленої гвоздики, духмяного перцю і мускатного горіха, 1,5 скл. цукру, 1 скл. олії, 500 г гарбуза, 4 яйця.

Для глазурі: 1 скл. цукрової пудри, 1–2 ст. ложки молока.

Гарбуз порізати кубиками і запікати в духовці 20–25 хв до м’якості, зробити пюре. Просіяти сухі інгредієнти: борошно, сіль, розпушувач і спеції. В окремому посуді збити яйця з цукром. Додати олію, потім гарбузове пюре. Ввести борошняну суміш, перемішати і вилити у форму, змащену маслом і присипану борошном. Розраховано на дві форми 23х13х8 см. Випікати за температури 180 градусів приблизно 1 год – 1 год 20 хв. Приготувати глазур, змішавши цукрову пудру з молоком. Готовий кекс полити глазур’ю. Зберігається п’ять днів, як свіжий.