Галицький пляцок «Небо на язику»

Мабуть, у світі немає смачніших солодощів, аніж галицькі пляцки! Спробуйте приготувати один з таких – і самі переконаєтеся у цьому!

Щоб пекти смачні пляцки треба не тільки талант мати, а й перевірений рецепт. Наприклад, ось такий.

Пляцок «Небо на язику»

Тісто: 500 г борошна, 4 жовтки, 1 скл. цукру, 250 г маргарину, 100 г масла, 3–4 ст. ложки сметани, 1 п. розпушувача.

Макова начинка: 1,5 скл. маку, 1 ст. ложка масла, 1 яйце. Яблучна начинка: 1 кг яблук, по 1 ст. ложці меду і борошна, 1 яйце, 0,25 ч. ложки розпушувача. Вишні, консервовані у своєму соку.

Горіховий крем: 200 г мелених горіхів, 180 мл молока, по 200 г масла і цукру.

  1. Маргарин посікти з борошном і розпушувачем. Додати жовтки, збиті з цукром, сметану. Замісити тісто, розділити навпіл, розкачати.
  2. Покласти один корж у деко і викласти на нього макову начинку, зверху піну із чотирьох білків, збитих з 1 скл. цукру до стійкості. Випікати 20–25 хв.
  3. Макова начинка: мак запарити окропом, відцідити. Підсмажити на 1 ст. ложці масла, весь час помішуючи. Охолодити, додати яйце.
  4. На другий корж викласти яблучну начинку, спекти. Яблучна начинка: яблука почистити, крупно потерти, віджати сік, додати мед, яйце, борошно й розпушувач.
  5. Охолоджені коржі перемазати горіховим кремом, на верхній шар покласти вишні і ще раз змастити кремом.
  6. Крем: мелені горіхи залити 1 скл. гарячого молока (має ледь покривати) і трохи поварити, помішуючи. Масло збити з цукром, додавати до нього по ложці горіхову масу.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook