Фокачча з маслинами і часником

Якщо ви ще жодного разу не куштували італійський хліб, багато втратили. Фокача – це хрумка скоринка, смачний м'якуш і неймовірний аромат!

Інгредієнти:
2,5 скл. борошна, 1 скл. сироватки або води, 0,3 скл. олії, 1 ч. ложка сухих дріжджів, 1 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, фенхель, чебрець, розмарин, кунжут, 1–2 зубці часнику, 1 жменя маслин.

Підігріти сироватку до температури тіла, додати дріжджі, сіль, цукор і половину борошна. Накрити кришкою, поставити в тепле місце на 30–60 хв. Ввести олію, решту борошна. Тісто має бути дуже ніжним, некрутим, але не липнути до рук. Додати трави, подрібнений часник і порізані маслини. Поділити тісто на 2 частини і сформувати коржі, руками розподіляючи по деку і роблячи заглиблення пальцями. Зверху посипати кунжутом. Дати постояти хвилин 20 і запікати за температури 180 °С приблизно 30 хв. Якщо гарячі накрити, вони стануть м’якими. Якщо хочете форкачу хрумку – не накривайте.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook