Фаршировані яйця: 5 найсмачніших начинок

Фаршировані яйця – проста закуска, на приготування якої знадобиться 10−15 хвилин. Яйця можна фарширувати абсолютно різними начинками. Є класичні варіанти – сир, печінка тріски або шпроти, червона ікра, крабові палички, гриби, м’ясо, паштет, також можна приготувати начинку на власний смак, змішавши улюблені інгредієнти. Для страви можна використовувати як курячі яйця, так і перепелині.

1.Яйця фаршировані сирно-шпинатним кремом

12 варених яєць, 1 скл. свіжого нарізаного шпинату, листя для прикраси, 2 ст. ложки з чубком вершкового сиру, сіль, перець за смаком

Розрізати яйця навпіл і вийняти жовток, не пошкодивши білок. Жовтки, шпинат та крем-сир змішати у блендері до утворення однорідної маси. Наповнити половинки яєць за допомогою кондитерського мішка. Прикрасити листочками шпинату або петрушки.

2.Яйця фаршировані шампіньйонами

6 варених яєць, 250 г шампіньйонів, ложка масла, 4 ст. ложки майонезу, пучок петрушки, сіль, перець за смаком.

Яйця розрізати навпіл і вийняти жовток, не пошкодивши білок. Обережно почистити гриби. Натерти на терці. Гриби обсмажити. Петрушку дрібно нарізати. Змішати яєчні жовтки з грибами, майонезом та петрушкою. Приправити сіллю та перцем. Начинку нанести на половинки яєць ложкою або кондитерським мішком.

3.Яйця фаршировані лососем

6 варених яєць, 85 г копченого нарізаного лосося, 3 ст. ложки вершкового сиру, 2 ст. ложки густих вершків, 1/2 ч.ложки лимонного соку, 2 ст. ложки подрібненого кропу, сіль і перець за смаком.

Яйця розрізати навпіл і вийняти жовток, не пошкодивши білок. Жовтки змішати з рештою складників до утворення однорідної пасти.  Приправити сіллю та перцем за смаком. Викласти масу на половинки яєць і прикрасити кропом.

4.Яйця з буряковим фаршем

4-6 варених яєць, 1 маленький запечений буряк, 50 г вершкового або козячого сиру, морська сіль, перець, тим’ян, 1 ч. ложка майонезу.

Яйця розрізати навпіл і вийняти жовток, не пошкодивши білок. Змішати яєчні жовтки з запеченим буряком і вершковим сиром (у блендері), заправити сіллю та перцем. Буряк також можна натерти на невеликій сітчастій терці та змішати з подрібненим яєчним жовтком та сиром. Яйця прикрасити тим’яном.

5.Припечені фаршировані яйця з шинкою

4 яйця, 2 ст. ложки вершків 30%, 1 ложка дрібно нарізаної цибулі, 1 ст. ложка оливкової олії, 2 ст.ложки дрібно нарізаної пісної шинки, 1 ст. ложка панірувальних сухарів, сіль, перець, цибуля для прикраси.

Яйця розрізати навпіл і вийняти жовток, не пошкодивши білок. З жовтків, цибулі, оливкової олії та шинки приготувати фарш розімкнувши їх вилкою, заправити сіллю та чорним перцем. Заповнити половинки білка фаршем та виваляти їх в сухарях. Обсмажити на олії на плоскій стороні до утворення скоринки.



Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook