Кухня Тема дня

Джем із груш з апельсином і шоколадом

Шукаєте рецепт особливого варення? Випробуйте цей! Такого незвичайного варення ви ще точно не їли!

27.08.2018 16:35

Джем із груш з апельсином

2 великі груші, 0,5 апельсина, 1 ст. ложка соку лимона, 250 г цукру, 80 г темного шоколаду.

Груші вимити, розрізати навпіл і видалити серцевину. М’якоть нарізати тонкими поперечними пластинами. З апельсина зняти теркою цедру, з м’якоті вичавити сік. Покласти в каструлю груші, цедру і цукор. Додати апельсиновий і лимонний сік. Довести до кипіння і зняти з вогню. Шоколад розламати на невеликі шматочки і додати в джем. Накрити кришкою і залишити в теплому місці на добу. Наступного дня знову довести джем до кипіння і варити помішуючи 15 хв. Киплячий джем перелити в стерилізовану банку. Закрити і поставити догори дном до повного охолодження.