Двошаровий яблучний самбук

Окрім білків, до рецептури самбуків входять попередньо подрібнені фрукти чи ягоди, приправлені цукром і спеціями. Цей десерт низькокалорійний.

САМБУК – це повітряний десерт-желе, приготований на основі яєчних білків. Окрім білків, до рецептури самбуків входять попередньо подрібнені фрукти чи ягоди, приправлені цукром і спеціями. Фруктово-білкову суміш акуратно змішують із розведеним желатином, розкладають у формочки і залишають застигати на холоді від декількох годин до доби.

Інгредієнти: яблука кисло-солодкі (щільні) – 3 шт. (близько 400 г); цукор – 100 г; желатин – 8 г; яйце (білки) – 2 шт.; вода для желатину – 5 ст. л.

Желатин замочити у холодній воді до набухання.

Свіжі яблука зі щільною хрумкою м’якоттю промити, розрізати на половинки, вирізати ножем насіннєву коробочку. Вкласти яблучні половинки на деко чи в жаростійку форму, вливши трохи води, щоб яблука не пригоряли. Накрити яблука фольгою і запікати в духовці до готовності. Готові яблука стануть м’якими й дуже ароматними.

Печені яблука дістати з духовки і дати їм вистигнути. Потім решето поставити над мискою і акуратно перетерти яблука. Яблучну шкірку, звісно, викидаємо. В утворене яблучне пюре додаємо цукор і збиваємо міксером доти, доки маса не стане світлою (не білою, але бежевою).

Частину пюре (не більш як 5 ст. л.) перекласти в окрему миску. Потім додати у збиті яблука яєчні білки і далі збивати до цілковитого побіління пишної повітряної маси.

Розпушений набряклий желатин проварити (не даючи закипіти!) на водяній бані, процідити і влити, постійно помішуючи, тонким струменем у відкладене яблучне пюре (не більше столової ложки) і в яблучно-білкову масу (решту желатину).

На дно форми для самбуку влити яблучне пюре, потім – яблучно-яєчну суміш. Форму прикрити плівкою і поставити в холодильник на 2 – 3 години. Готовий самбук має бути доволі щільним і рівномірно охолодженим. Перш ніж подати на стіл, форму з самбуком на лічені секунди опустити в теплу воду (стежте, щоб вода не потрапила на поверхню самбука) і переверніть на таріль. Прикрасьте цукровою пудрою чи тертим шоколадом.

Під низ можна класти готовий корж для торту, тоді десерт стає схожим на легкий пиріг.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook