Кухня Рецепти

Дуже оригінальний пляцок рулетом з двома кремами

Такий пляцок – гордість господині. У розрізі він має дуже незвичайний вигляд – рулета із маковим кремом між пухнастими шоколадними коржами. Гості будуть вражені! А рецепт не підведе, бо переписаний від досвідченої кондитерки.

29.11.2018 15:45

Пляцок рулетом

Тісто для коржів: 2 скл. цукру, 2 ч. ложки соди, 1 ст. ложка оцту, 3 яйця, 3 ст. ложки какао, 2 скл. сметани, 2 скл. борошна. Рулет: 2 яйця, 2 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки борошна. Маковий крем: 2 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки молока, 2 скл. маку (запареного і перемеленого), 1 яйце, 2 ст. ложки масла, 2 ст. ложки масла. Заварний крем: 300 мл молока, 2 ст. ложки цукру, 200 мл холодного молока, 300 г масл, 1 п. ванільного пудингу. Галяретка: 1 п. желе, 300 мл води. 

Коржі: яйця збийте з цукром, додайте сметану, соду, гашену оцтом, просіяне какао. Все перемішайте. Додайте борошно і вимішайте тісто у гладку масу. Розділіть тісто на дві частини, та випікайте у формі 24х32 см.

Рулети: білки збийте з цукром, додайте жовтки. Продовжуючи збивати, додайте борошно, вимішайте в однорідну масу. Готове тісто розділіть на три частини. На вистелену пергаментом форму вилийте одну з трьох частин тіста і випікайте до готовності. Готову паляницю викладіть на вологу тканину і скрутіть паляницю у рулет разом з тканиною. По черзі випікайте три паляниці та скрутіть їх на тканині у рулет у формі 24х32 см.

Маковий крем: цукор розтопіть з молоком та охолодіть. Витертий у білу масу мак вимішайте з готовим молоком та яйцем. Додайте м’яке масло та збийте все у пухку кремову масу. Поставте крем у холодильник.

Заварний крем: молоко скип’ятіть з цукром, поки закипає молоко, розведіть пудинг у 200 мл холодного молока. Щойно молоко почне закипати, влийте пудингову масу, постійно помішуючи, доведіть крем до кипіння. Відставте крем охолоджуватись. В охолоджену кремову масу додайте м’яке масло, збийте міксером до пухкого стану. Поставте в холодильник на годину.

Для галяретки: у гарячій воді розведіть вміст пачки будь-якого фруктового желе, з розрахунку 300 мл води на пачку. Поставте желе в холодильник до застигання.

Складаємо пляцок: з рулетних паляниць зніміть тканину, рівномірно на три паляниці розподіліть маковий крем, в середину викладіть порізану на смужки застиглу галяретку (фруктове желе), і скрутіть паляницю у рулет. На корж, змащений заварним кремом, викладіть три рулети, зверху рулети змастіть заварним кремом і прикрийте другим коржем, боки змащуйте маковим кремом, верх залийте шоколадною помадкою.

Порада: у заварний крем між рулетами можна покласти вишні, вимочені у коньяку

Рецептом поділилася Лілія Денисовська