Кухня Рецепти

Домашній коньяк. У 100 разів кращий за купований

Домашній коньяк на застіллях іде краще, ніж купований. До речі, його можна готувати як з горілки, так і з самогонки. І той, і той матиме гарний аромат.

20.09.2018 12:11

Домашній коньяк

2 ст. ложки сушеної кори молодих гілок дуба, 1 ст. ложка чорного чаю, 3 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка соди, 8 бутонів гвоздики.

Взяти трилітрову банку з горілкою або самогонкою, додати всі підготовлені інгредієнти. Закрити герметично кришкою і поставити в темне місце на два тижні. У таких пропорціях домашній коньяк буде мати насичений смак. Якщо вам не сподобається такий смак коньяку, то ви можете додати дуба менше. Зі свого досвіду скажу, що кора дуба буває різна, і для першого разу можна навіть зменшити дозу кори.

Можна чай брати не розсипний, а пакетований. У такому разі на бутель горілки або самогону вистачить два пакетики чаю.

Через два тижні треба процідити коньяк, і вже чистий закрутити кришкою. Пити його можна відразу після проціджування, або закрутити і поставити на зберігання в темне прохолодне місце.

Навіть якщо ви готуєте коньяк з самогонки, то після двох тижнів відстоювання, неприємного запаху не буде. А якщо ви робите напій про запас, тим більше переживати не варто.