Домашній алкоголь. 15 перевірених рецептів вин, наливок, настоянок і лікерів

Жоден купований алкоголь не зрівняється із домашнім, приготованим дбайливими руками з ароматних ягід, фруктів і навіть овочів! До вашої уваги підбірка найкращих рецептів.

Домашня наливка і вино (можна готувати із будь-яких ягід)
За цим рецептом ми готуємо наливку і вино щороку із різних ягід. Дуже важливо, що в рецепті немає ні грама спирту! Усе робиться дуже просто, а напої завжди вдаються на славу!

Консервована наливка
Наливка готова до вживання через 2 місяці. Вона виходить дуже смачна, ароматна, солодка, міцністю 22–25 градусів.

Кавово-апельсиновий лікер
Такий лікер може приготувати навіть початківець. Процес дуже простий, а смак приємно здивує вас та ваших гостей.
Хріновуха “Кумівка”
Можна додати чорний і духмяний перець, ванілін, корицю, гвоздику, часник, імбир і селеру, цедру лимона, мускатний горіх, зерна гірчиці тощо. Смакотааааа!!!
Морквяне шеррі
Якщо моркви вдосталь, приготуйте… вино. Так-так, це дуже смачно і незвичайно. Гості будуть здивовані!
Полуничний квас «Із градусом»
Свіжий, кисленький, з ароматом полуниці та нотками імбиру, такий квас вгамує спрагу. Але відкривайте обережно: дуже піниться! Слабоалкогольний, але заслуговує на увагу!
Слабоалкогольна ягідна наливка
Наливка-асорті має багатий, насичений смак та яскравий рубіновий колір. Зберігатися вона може довгий час у прохолодному темному місці.
Вишнівка по-польськи
Така вишнівка завдяки насиченому смаку підійде навіть для просочування коржів для торту: алкоголь вивітриться, і залишиться тільки вишневий смак.
Спотикач
Навіть у спиртних напоях смородина не втрачає свого неповторного аромату, який не сплутаєш ні з яким іншим.
Абрикосовий лікер «Сонце в бокалі»
Чим довше цей лікер стоїть, тим кращим та насиченішим стає його смак. Тож заготуйте смакоти на весь рік!
Буряковий портвейн
Любителі овочевих вин кажуть, що бурякове нагадує портвейн, а морквяне – сухе шеррі. Овочі варто добре вимити щіткою, знімати шкірку не треба

Кокосовий лікер, майже «Малібу»
Навіть якщо ви ніколи не бували на островах Карибського басейну, можете приготувати справжній licor de coco вдома. Він смакує з кубиком льоду.
М’ятний лікер – ідеальний напій у спеку
М’ятний лікер – візитівка Фінляндії і рідкість у наших магазинах. Але він вартий того, щоб його скуштувати. Фінський лікер я не купую, а готую його аналог власноруч.
Пряна горілка «Крамбамбуля» на застіллі йде на ура
Крамбамбуля – пряна горілка на меду. Цю солодку вогняну воду я спробувала, гостюючи у Білорусі. Напій дуже приємний і надзвичайно смачний. Тепер готую його сама.
Домашній «Лімончелло»
Цей напій жовтого кольору із лимонним смаком – візитівка Італії. Він популярний не тільки на батьківщині, а й добре відомий в усьому світі.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook