Домашні цукерки з горіхів “Праліне в шоколаді”. Дуже простий рецепт!

Такі цукерки виходять дуже смачні! А ще корисні, бо в них немає нічого зайвого: тільки горіхи, мед і шоколад. У магазині таких не купиш! А готувати їх зовсім просто!

Домашні цукерки з горіхів

200-250 г горіхів (у мене арахіс, можна й інші), 2 ст. ложки меду, 2 ст. ложки олії. Шоколад або глазур для поливання.

Горіхи підсушити у мікрохвильовці або на сухій сковороді до появи приємного запаху. Скласти у чашу блендера, змолоти до дрібних крихт, додати олію, змолоти ще, додати мед і солі на кінчику ножа. Змолоти до пастоподібного стану, щоб можна було руками зліпити кульку. Сформувати кульки, викласти на тарілку, поставити у морозильну камеру, щоб охололи і затвердли. Щоб було зручно покривати цукерки шоколадом, у кожну кульку встромити зубочистку. У чашку покласти поламаний шоколад і розтопити (прогріти кілька разів по 30 с у мікрохвильовці, щоразу перемішуючи, або на водяній бані). Тепер брати кульку за зубочистку і вмочувати у шоколад, постукувати об край чашки, щоб стік зайвий шоколад. Встромити зубочистку у хліб до повного застигання шоколаду (я встромила у шарлотку). Коли шоколад застигне, дістати зубочистки. Але діти поїли всі цукерки прямо на зубочистках, як кейк-попси.

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook