Кухня Рецепти

Чізкейк “Хмаринка”

Такий чізкейк набуває особливої ніжності завдяки незвичним інгредієнтам — яблукам. А ще потрібно підібрати несухий однорідний домашній сир.

16.10.2017 20:26

Інгредієнти:
850 г нежирного однорідного несухого сиру, 5 великих яєць, 160 г цукру, 3 ст. ложки з невеликим чубком крохмалю, 2 невеликі яблука, 1 ст. ложка лимонного соку.

Яблука очистити від шкірки, дрібно потерти, щоб утворилося пюре. Якщо сир рідкуватий, цього не робити. Збити сир із жовтками, крохмалем, яблучним пюре. До білків додати лимонний сік, збити до стійких піків, поступово ввести цукор. Акуратно ложкою змішати білки із сирною масою. Чашу мультиварки змастити маслом, обсипати борошном, надлишки струсити. Викласти сирну масу, пекти у мультиварці 1 год 20 хв або у духовці. Поставити форму з тістом у миску, наповнену окропом до половини, випікати 1 год. Після завершення випікання не відкривати 20 хв, відкрити, провести лопаткою по краях, дати повністю охолонути, дістати з форми, поставити на ніч у холодильник. Чізкейк буде ідеально різатися, якщо перед нарізанням ніж обдати окропом і насухо витерти. Можна пекти на основі з пісочного тіста, з фруктами, ягодами, шоколадом. Надзвичайно ніжний!