Червону рибу не купую вже 5 років – солю сама! Виходить дуже смачна і 100% свіжа!

Ні лосось, ні форель не купую –завжди солю червону рибу сама. Виходить дуже смачна, малосольна, ідеально ріжеться тоненькими скибочками. І бутерброди з такою червоною рибою виходять просто суперові! А ще я впевнена на 100%, що така риба свіжа і без хімії! А ще дешевша.

Солена червона риба в домашніх умовах

Шматок філе червоної риби (десь 0,5 кг, сьомги форелі або грбуші; можна взяти стейк або хвіст – так дешевше), сіль і цукор 2:1 (2–3 ст. ложки і 1–1,5 ст. ложки).

Рибу щедро натерти сумішшю солі і цукру. Не хвилюйтеся: риба жирна, а тому не буде пересолена. Скласти шматки у два шари шкірками назовні (м’ясом досередини), обгорнути марлею або шматком лляної тканини (випрати і добре прополоскати), покласти у контейтер, поставити у холодильник. Кілька разів перевертати. Витримати 2 доби.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook